fredag 3 februari 2012

LCHF-pizza

Idag testade jag ett nytt recept på pizzabotten, och det blev både plus och minus på det; det bästa var att bottnen blev "fast" i konsistensen och varken smakade ägg eller ost, men det negativa var att bottnen var lite söt i smaken och smakade kokos...

Hmmm, jag vet faktiskt inte om jag kommer att göra efter det här receptet igen eller om jag kommer att testa ett nytt nästa gång!??

Så här gjorde jag:
Vispa 3 ägg ganska länge med elvisp. Blanda i 1,5 dl kokosmjöl, 1 tsk bakpulver, 2 tsk fiberhusk och 1/2 tsk salt.
Lägg ut degklumpen på ett bakplåtspapper och tryck ut degen till en rund platta. Förgrädda den i 175 grader i ca 15 minuter, och lägg sedan på fyllningen.
(Jag lade på ost, fetaost, färska champinjoner och skinka).
Grädda pizzan tills osten har smält!

Inga kommentarer: