söndag 26 februari 2012

Imorgon......

Det är nog "bra" att jag har haft mina två veckor av ohämmat skräpmats-ätande, för nu börjar jag verkligen att förfasas över hur mycket skit jag egentligen kan trycka i mig samt hur dåligt kroppen mår utav det...
Säkerligen kommer morgondagen att bli skitjobbig med tanke på det söt- och kolhydratssuget man har lyckats bygga upp den senaste tiden, men nu får det bannemej vara nog! Jag vill ju INTE springa runt på stranden som en liten fetknopp i sommar :-(

Förresten, igår hamnade jag i världens dust med en 20-årig kille (=kund) på jobbet. Han kom till spelbutiken och ville lämna in en Lången hos min kollega J, men när hon frågade efter leg så hade han ju inget med sig. Då tar han en ny kölapp, tar med sig sin mamma fram och lämnar fram spelkupongen samt mammans id-kort.
Jag förklarar för honom att eftersom det är han som har lämnat fram Lången-lappen så misstänker jag att det är han som ska spela (även om han nu hävdar att det är hans mammas spel, och att han bara lämnade fram det åt henne eftersom hon inte kan prata svenska), och då vill jag se hans legitimation. Jag förklarar även att OM jag skulle ta emot spelet i det här läget så skulle det klassas som langning, och skulle det komma till Svenska Spels kännedom så kan vi förlora våran rätt att vara spelombud alternativt bli avstängda under en period och förlora mycket pengar på det. MEN han vägrar att förstå! Han ställer till världens scen och tycker att det här är idiotiskt, men jag är lugn och säger att han gärna får kontakta Svenska Spel om han ifrågasätter det jag säger... Då slänger han lappen samt trettio kronor på disken och typ vrålar att han minsann ska hämta sin legitimation så jag får se att han har åldern inne...
Ja, tack!
Under tiden som han är borta så säger mamman på knagglig svenska att han minsann är född...hmmm, -91, men jag fortsätter att förklara att jag ändå måste kontrollera legitimationen och att det är mitt jobb!
När killen kommer tillbaka så visar han upp sitt körkort, och han är född -92.
Han är alltså bara 20 år, och vi kontrollerar leg upp till 30 år så han har ingen anledning alls att bli upprörd!
Jag kör igenom spelet åt honom, och eftersom vi helst vill att kunderna ska lämna butiken nöjda så bortser jag från hans otrevliga uppträdande och säger att jag tycker att det är tråkigt att han blev så arg, och att jag hoppas att han förstår att vi har regler som vi måste följa... Då blir han helt paff och säger att han förstår, men att han tycker att det är helt idiotiskt (vad skulle han annars säga, liksom?), och när jag då säger att det ju inte är våra egna regler utan Svenska Spels, så vänder han totalt och utbrister: "Jag tycker ändå att du kunde vara snällare"!

Och här börjar jag ifrågasätta mig själv... Jag VET att jag är lugn och trevlig och saklig mot kunderna, men det här var andra gången på kort tid som jag fick höra att jag borde vara SNÄLLARE! Vid båda tillfällena har jag nekat kunderna det de kom dit för (att hämta ut ett rek i mannens namn samt spela ett sportspel utan att visa leg), och även om jag VET att jag har handlat rätt båda gångerna och har både Svenska spel, Posten samt cheferna på min sida, så börjar man ju att undra om man verkligen uppfattas som otrevlig av kunderna!?!
Som tur är så har jag underbara kollegor som helt står bakom mig, och både J och B som jag jobbade med igår sa att jag lät hur trevlig och vänligt bemötande som helst, så nu ska jag bara skaka av mig det här och fortsätta göra ett bra jobb. Och följa reglerna!

Idag väntar jobb mellan kl 12-18 ;-)

Inga kommentarer: