tisdag 26 mars 2013

Rätt eller fel

Alltså, jag är FÖR feminism och har själv varit politiskt aktiv under många år i min ungdom, men jag kan bara inte tycka att det är fel att en gravid kvinna nekas jobb...

Två kvinnor konkurrerar om samma jobb - den ena bedöms vara snäppet lämpligare och blir erbjuden jobbet. Några dagar senare berättar hon för chefen att hon är gravid och att hon är beräknad att föda en månad innan provanställningen tar slut, och ytterligare några dagar senare får hon reda på att de inte längre vill anställa henne...

SJÄLVKLART så förstår jag hennes besvikelse och även hur Diskrimineringsombudsmannen resonerar (=detta skulle ju aldrig kunna hända en man och man får inte diskriminera någon p g a kön), men tänk på arbetsgivaren då!
Tänk dig in i situationen att du själv hade ett företag och lade ner tid och energi och pengar på att lära upp en anställd, och sen går hon på mammaledighet några månader senare och så får du lära upp en ny på exakt samma saker... Då är det ju mycket lättare och lönsammare att lära upp person nr två och behålla henne istället!

Sen så är det ju självklart så att kvinnor blir med barn och det är ju inget konstigt med det, men att söka jobb som gravid utan att berätta om det tycker jag är fruktansvärt egoistiskt!

Inga kommentarer: