Nästa vecka fyller både lillebror och brorsans fru år, och veckan efter det så blir våran lilla prins 3 år så det vankas många kalas nu i dagarna... Tanken är att inte trilla dit på något sockersött fikabröd, så jag ligger steget före och förbereder mitt eget fika ;-)
Idag testade jag att baka chokladbiskvierna som finns med i Katrin Zytomierskas bok "Sött och annat gott - det goda LCHF-baket", och även om de var jättegoda så gjorde jag nog bottnarna fel... Man skulle vispa ihop 3 äggvitor, 3 dl mandelmjöl, 4 msk sukrin melis och 3 msk grädde till en jämn smet, men jag vispade de tre äggvitorna till hårt skum innan jag tillsatte de övriga ingredienserna och rörde om, och smeten blev väldigt rinnig... Och efter tiden i ugnen så blev de inte sådär sega och goda, utan väldigt mjuka (typ som sockerkaka)...
Nåja, bottnarna gräddades i alla fall i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter, och sen fick de svalna.
Under tiden så rörde jag ihop smörkrämen, och den bestod av 175 gram smör, 50 gram Philadelphiaost (ursprungsreceptet har bara 200 gram smör), 5 msk sukrin melis, två äggulor, 2 tsk kakao och 1 tsk vaniljpulver.
Fördela krämen på bottnarna och ställ kallt så att de stelnar.
Sedan smälter man 100 gram mörk sockerfri choklad i ett vattenbad, och doppar biskvierna däri.
Ställ kallt... Och servera ;-)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar