tisdag 17 december 2013

Både för och emot...

Alltså, när det handlar om debatter i tidningen så tar man ju oftast ena eller andra partiet, men just i det här fallet så kan jag förstå och ställa mig bakom båda sidorna... Fast mest bakom den ena såklart!

Det handlar alltså om att personalen på sjukhuset här i stan ska få börja att betala en p-avgift på 25:-/månad...

Jag kan förstå att de anställda är upprörda och tycker att det är orättvist att de måste betala för att få parkera utanför sin arbetsplats (många är ju beroende av att ta bilen till jobbet och det finns ingen alternativ gratisparkering i närheten) medan t ex de som jobbar på Volvo inne i stan slipper det, men samtidigt.... 25 kronor i månaden.... Är det verkligen så himla mycket att bråka om?

Om jag förstod det rätt så är det inte kommunen som äger parkeringen och därför kan de såklart inte själva bestämma om det ska vara gratis att parkera där eller inte, och om man vänder på myntet och kräver att sjukhuset ska stå för kostnaden för de anställdas parkeringsplatser så är det väl tusen gånger bättre att de pengarna går tillbaka in i organisationen och läggs på vården!?!

Äh, jag vet inte... Egentligen ska väl en oinsatt person som jag hålla sig utanför såna här diskussioner, men jag var tvungen att lätta mitt hjärta lite ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj, man märker det är olika i olika delar av landet. I Malmö kostar månadsparkering ca 800 och alla är vana vid det. En timmes parkering kostar 24 kr på sina ställen... Men bra att folk tar strid för sina åsikter!!!