Förut blev M supersugen på Silviakaka, så jag ställde mig och bakade en... Och den blev helt perfekt den här gången!
Vispa 2 ägg och 2 dl socker vitt och poröst. Tillsätt 2 dl glutenfri mjölmix (jag använder Kockens blåa paket), 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker och 1 dl ljummet vatten, och rör ihop till en jämn smet (OBS: använd inte elvisp efter att du har tillsatt bakpulver i en smet, utan rör runt med en slickepott, plastslev el dylikt).
Häll smeten i en smord springform och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, eller tills färgen blir gyllene.
Gör iordning glasyren:
Smält 100 gram smör tillsammans med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker, och rör till en jämn seg smet. Ta av kastrullen från värmen och rör ner 1 äggula (OBS: rör hela tiden, och se till att ingen vita följer med).
Bred glasyren på kakan och strö över kokos.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar