lördag 18 maj 2013

Tekakor á la LCHF

Följde ett recept på frukostbröd i nya LCHF-bilagan från Expressen, och även om de inte blev riktigt som jag hade tänkt mig så blev de goda!
Enligt receptet så skulle det bli 6 stycken bröd, men jag klickade ut 9 stycken. Dessutom var det vallmofrön på de i tidningen, men det hoppade jag över. Och enligt receptet så skulle bröden gräddas i 150 grader i 15 minuter, men jag hade inne mina dubbelt så länge i ugnen och de fick ändå nästan ingen färg (men konsistensen blev bra)...

Vispa 4 ägg poröst med en elvisp.
Tillsätt 4 msk olivolja och 1 1/2 dl crème fraîche, och vispa lite till.
Blanda ner 2 1/2 dl mandelmjöl, 2 msk pofiber, 2 msk fiberhusk, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt, och ställ smeten att tjockna till i 5-10 minuter.
Klicka ut 9 plattor på en bakplåtspappersklädd plåt, och grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 15-30 minuter (tills de får lite färg).

Låt svalna och servera med mycket smör och gott pålägg ;-)

Inga kommentarer: