tisdag 28 maj 2013

Oh My God, vilken ljuvlig morotskaka á la LCHF

Åh, vilken underbart god morotskaka jag slängde ihop nu i eftermiddags!!! Jag lånade receptet från bloggen: http://matildafrisk.se/2012/11/08/morotskaka-lchf/
Den enda skillnaden jag gjorde var att använda 1 dl mindre rivna morötter i kakan samt att jag tillsatte 3 msk crème fraîche i frostingen...

Kakan:
Smält 75 gram smör och ställ åt sidan.
Riv 2 morötter på den finaste sidan på rivjärnet (= ca 4 dl).
Vispa 4 ägg och 1 dl Stevia strö vitt och poröst. Tillsätt smöret och vispa lite till.
Blanda ihop 3 dl mandelmjöl, 1 tsk vaniljpulver, 1 tsk bakpulver, 2 tsk kanel och 1/2 tsk salt i en liten skål.
Blanda ner morötterna i äggblandningen, och rör sedan ner mjölblandningen.
Häll smeten i en rund, smord springform och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 25 minuter.
Låt kakan svalna.

Frosting:
Rör ihop 100 gram rumsvarmt smör, 200 gram Philadelphiaost, 3 msk crème fraîche, 2 msk Stevia strö och 1/2 tsk vaniljpulver, och bred frostingen över kakan.
Dekorera med strimlad morot ;-)





Inga kommentarer: