tisdag 30 december 2014

Mitt liv med Viktväktarna

Som de flesta av er vet så har jag testat ett gäng olika metoder för att gå ner i vikt genom åren, bl a Viktväktarna, LCHF och 5:2-dieten, och det jag alltid kommer tillbaka till är det förstnämnda.
Jag kom i kontakt med Viktväktarna redan under gymnasietiden (början på 90-talet) när mamma var medlem, och då kommer jag ihåg att man räknade gula, gröna och röda prickar… Sedan dess har programmet utvecklats en hel del, och idag är det hur lätt som helst att vara med!

Det jag främst gillar med Viktväktarna är att man får äta allt.
LCHF i all ära, men att avstå från bröd, frukt, lördagsgodis och pasta/ris/potatis gör livet lite mindre roligt. Och när det kommer till 5:2-dieten så har ju den också sina fördelar, men jag tror inte på svält och gillar inte känslan av att gå runt och vara hungrig och känna mig yr…

Jag är en kontrollmänniska och gillar att ha koll på saker och ting, så jag har räknat mina propoints från dag 1 och fört in dem i appen som man kan ladda ner gratis när man är medlem (jag är för övrigt online-medlem och betalar 195:-/månad för den tjänsten). Om man tycker att det känns krångligt att väga och mäta upp allt man äter så kan man istället nyttja något som kallas "mättande dag"; det innebär att man äter valfri mängd av ett antal produkter som finns uppskrivna i en speciell lista, och slipper på så sätt att redovisa allt man stoppar i munnen.

Och det allra bästa med Viktväktarna är att det verkligen fungerar!!!

Den 10 oktober vägde jag in mig på 77,2 kg och idag väger jag 70,9 kg = -6,3 kg på 11 veckor (och då är julhelgen inräknad ;-)

Samtidigt får man tänka på att jag under den här tiden inte har motionerat någonting what so ever samt har ätit både pizza, kebab, sushi, smågodis och fikabröd flera gånger i veckan… Detta är ju givetvis inte någonting jag är stolt över, men det jag vill ha sagt är att man faktiskt kan gå ner i vikt trots att man lever ett "vanligt liv"… Och tänk på hur mycket jag kunde ha gått ner om jag samtidigt hade rört på mig och ätit nyttigare!

Jag är så himla glad över att jag har hittat tillbaka till Viktväktarna! Jag skrev mitt första blogginlägg här på bloggen måndagen den 29 oktober 2007 och det inleddes med orden:

"Jag har viktväktat i 3 veckor nu och tänkte att det var dags att dela med mig av mina tankar, funderingar, framgångar, misslyckanden och recept i den här bloggen. Jag har vid ett tidigare tillfälle gått ner 12 kg i vikt med Viktväktarna, och jag tror på deras viktfilosofi."

Nu är jag här igen och det känns så himla bra! Det känns som att jag har ändrat mitt tänk och verkligen lever efter devisen att man inte ska leva för att äta, utan att äta för att leva.
Jag känner mig sällan hungrig mellan måltiderna, men om jag gör det så är det bara att smaska i sig en massa god frukt som är "gratis"…

Det jag vill ha sagt med det här blogginlägget är väl egentligen bara att jag är så himla tacksam för att Viktväktarna finns och att det verkligen fungerar!

Ha en bra dag där ute allihopa :-)


(Inlägget är sponsrat av Viktväktarna, men orden är helt mina egna! Och jag står för precis allt som den här texten förmedlar…)

1 kommentar:

Fnulan sa...

Vilket bra inlägg, kul att hitta dig! Kramen