onsdag 19 april 2017

Studiebesök

Jag är ju på praktik på kirurgen/urologen i 7 veckor nu, och i går fick jag vara med på ett inskrivningsmöte för obesitaspatienter, d v s överviktiga personer som ska göra en gastric bypass eller en gastric sleeve. Det var jätteintressant och många olika professioner var med på mötet och upplyste bland annat om ingreppet, kosthållningen och om vad som händer både före och efter operationen (med kroppen OCH psyket): 1 sjukgymnast, 2 dietister, 1 kurator/sexualrådgivare, 1 kirurg och 1 narkosläkare.

En sak som slog mig när jag satt där är att jag ju nästan är lika tjock som de som skulle opereras! Och nu i kväll har jag kollat ikapp på de avsnitt av Biggest loser som har visats på tv, och jag är ju nästan lika tjock som de också!!!

Det känns som att jag inte har gjort annat än att trycka i mig skräp sedan separationen och flytten; andra tappar matlusten medan jag tröstäter... Jag MÅSTE försöka ta tag i det här nu och inte se mig själv som ett offer längre, herregud - det var ju jag själv som tog beslutet att flytta!

Ja ja, nu är det hur som helst dags att sova. I dag har jag varit i receptionen hela dagen och i morgon ska jag skriva diktat hela dagen.

Godnatt ;-)

Inga kommentarer: