fredag 14 april 2017

Ändrade planer


Nu blev jag osäker på om jag har berättat att jag har blivit erbjuden en fast anställning på medicinmottagningen och skrivit på avtalet!?! Det skedde hur som helst den 8 mars och allt var frid och fröjd.

Förra veckan fick jag syn på en annons på platsbanken om att de sökte en medicinsk sekreterare till Barnmedicin/Kvinnokliniken, och först reagerade jag inte direkt - jag hade ju redan ett jobb! Men sen funderade jag på det mer och mer, och kunde inte riktigt släppa tanken på annonsen. Jag har varit nyfiken på att jobba mot barn ända sedan skolan började och kryssade i som önskemål att jag ville till Barnmedicin under båda praktikperioderna som alternativet erbjöds, men jag blev aldrig tilldelad platsen. Pratade lite om det med min sekreterarvän Ulla, och hon tyckte att jag skulle följa min magkänsla!

Sagt och gjort, i torsdags vid 18.30-tiden knåpade jag ihop ett personligt brev och skickade iväg en ansökan...

Dagen efter fick jag ett telefonsamtal från enhetschefen på Barnmedicin/Kvinnokliniken, och hon ville träffas för en intervju redan på måndagen ;-)
I måndags var jag således på en anställningsintervju kl 9.00 och hon erbjöd mig tjänsten där och då!!! Jag skulle fundera och återkomma under eftermiddagen.

Strax innan klockan fyra gick jag in till enhetschefen på medicinmottagningen och upplyste henne om situationen. Det blev väldigt känslosamt och jag kände mig så himla rutten som svek henne när avtalet och allt var påskrivet och klart :-(
Men hon var jättegullig och sa att hon förstod mig och önskade mig lycka till!

Efter det sprang jag bort till enhetschefen på Barnmedicin och tackade ja till tjänsten!!!

Men..... det blev visst inte så komplikationsfritt som jag hade trott! I går fick jag ett mail från enhetschefen på medicinmottagningen som hade varit i kontakt med HR-avdelningen, som i sin tur upplyste om att jag hade en månads uppsägningstid från första dagen på min anställning, d.v.s. den 12 juni. Så nu får jag börja jobba på medicinmottagningen veckan efter min examen, jobba där i fyra veckor under min uppsägningstid (v 24-27) och sedan börja på Barnmedicin. Inte helt idealiskt, men regler är regler...
Jag är mest tacksam över att enhetschefen på Barnmedicin vill ha kvar mig trots krånglet!!!

Jag känner mig som sagt som en rutten svikare både gentemot enhetschefen och kollegorna på medicinmottagningen, men i magen känns Barnmedicin som rätt beslut och jag ser fram emot att få börja jobba där!

Inga kommentarer: