tisdag 18 november 2014

Silviakaka

Idag kom M hem på lunchen och käkade, så jag passade på att överraska honom med en nybakad glutenfri Silviakaka - den blev helt perfekt!

Passade på att räkna ut propointsen på den också, och hela kakan blev 73 pp.
1/8 = 9 pp.

Här får ni receptet:
Vispa 2 ägg (4pp) och 2 dl socker (19pp) poröst. Rör ner 2 dl mjölmix (10pp), 2 tsk bakpulver (0pp), 2 tsk vaniljsocker (1pp) och 1 dl ljummet vatten.
Häll ut smeten i en smord (1 tsk flytande margarin = 1pp) form med löstagbar kant, och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter (tills kakan blir gyllene)...
Ställ att svalna en liten stund.

Smält 100 gram smör eller margarin (21pp) och vispa ner 1 dl socker (10pp) och 1 msk vaniljsocker (1pp). Sänk värmen och vispa runt till smeten blir "krämig". Ta bort plattan från spisen och vispa ner 1 äggula (2pp).
Bred ut glasyren på kakan och strö över 5 msk riven kokos (4pp)...

Klart!

Ps: om ni väljer att byta ut det glutenfria mjölet mot vanligt så blir det 74 pp för hela kakan, men fortfarande 9 pp för 1/8 bit av kakan ;-)

Inga kommentarer: