Lussebullar 4 pp/st
Smula sönder 50 gram jäst i en bunke.
Smält 100 gram margarin, häll i 5 dl lättmjölk och 250 gram Kesella 1%, och värm upp vätskan till 37 grader.
Häll över en del av vätskan över jästen och rör runt tills den har löst upp sig.
Tillsätt resten av vätskan och rör ner 1 gram saffran (två paket), 1 1/2 dl vit sirap, 1/2 tsk salt och 17 dl vetemjöl.
Arbeta ihop allt till en smidig deg (jag använde min OBH Nordica assistent i ca 5-7 minuter), och låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela sedan upp den i 40 delar.
Forma till lussebullar, låt dem jäsa i ca 30 minuter, pensla med uppvispat ägg och pilla i två russin i varje.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8 minuter...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar