onsdag 15 mars 2017

Sista lektionen :-(


En del av mig tycker att det är skönt att det var sista lektionen på kvällskursen i dag då den har upptagit ganska mycket tid och inlämningsuppgifterna har varit riktigt svåra, men en annan del av mig tycker att det känns jättetråkigt!!! Jag har älskat varje kurstillfälle och lärt mig massor. Läraren har varit superbra och nu på slutet började jag prata lite mer med några av de andra kursdeltagarna också och de verkade riktigt schyssta - trist att man aldrig får se dem igen...

I dag hade vi laboration i tre timmar och gjorde en DNA-analys. Vi fick DNA från en brottsplats och från en misstänkt gärningsman, och skulle komma fram till om de överensstämde. Vi tillsatte olika ämnen, kopierade upp DNA:et i en värmemaskin, tillsatte ytterligare ämnen, lade DNA-lösningen i en gele och kopplade på ström och sen lyste vi på geleplattan med UV-ljus.

Jag och en tjej i klassen fick fram resultatet med en röd ring runtomkring, och som ni ser överensstämde INTE de båda DNA-proven. De nedersta strecken ligger jämsides men inte de översta. Våra klasskompisar som fick fram resultatet i den gröna fyrkanten fick dock en träff - identiska streck!

Sista inlämningsuppgiften får vi utdelad i morgon eller på fredag, och den handlar om just DNA. Och rättsodontologi. Håll tummarna för att den inte är skitsvår!!!

Inga kommentarer: