onsdag 23 december 2015

Mintchoklad-fudge á la LCHF

Idag har M bakat LCHF-fudge... Oh my God, vad gott!!!

Lägg 50 g osaltat smör, 2 dl grädde och 1 krm vaniljpulver i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt det koka tills smeten tjocknar (ca 10 minuter). Ta av kastrullen från värmen, lägg i 40 g mörk choklad med mintsmak och rör tills chokladen har smält.

Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form som är 10*10 cm, och ställ sedan in den i kylskåpet tills fudgen har stelnat.

Skär fudgen i så stora bitar som du vill ha den, och ställ in dem i frysen medan du smälter mörk choklad i vattenbad (M använde mintchoklad här också). Doppa fudgebitarna i den smälta chokladen och ställ in i kylskåpet så att de stelnar...

Ät & njut!!!

Inga kommentarer: