torsdag 5 juli 2012

Zucchini- och köttfärsgratäng

Idag tog Alva med sig en kompis hem från dagis och medan jag gräddade våfflor till dem så passade jag på att göra iordning en zucchini- och köttfärsgratäng till mig själv ;-)

Jag täckte botten på en ugnsfast form med crème fraîche, sen varvade jag skivad zucchini och köttfärssås (stekt nötfärs, salt, svart- och vitpeppar, ketchup, soja och grädde) och ställde in i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Sedan tog jag ut gratängen, hällde över grädde och riven ost, och ställde tillbaka formen i ugnen i ca 20 minuter.

Mums!

Gratängen blev lite vattnig, men för min del så gjorde det verkligen ingenting. Om man vill undvika att få för mycket vätska så kan man salta lite på zucchiniskivorna och låta dem stå i 30 minuter, sedan skölja dem och låta dem torka lite innan man använder dem.

Inga kommentarer: