tisdag 22 april 2014

112 och ambulans

Herregud, vilken chock jag fick när jag kom hem från jobbet för en timme sen... M hade ringt 112 och sa att en ambulans var på väg!!!

Han hade hört att Noel andades jättetungt där nere och hade en jättedjup hosta, och när han sprang ner för trappan så satt Noel upp i sängen och fick inte fram ett ljud samtidigt som han grät tyst... M fick panik!!!
Noel fick knappt någon luft och det väste i luftrören, så M tog med honom upp och ringde samtidigt 112...
När jag kom in genom dörren pratade han fortfarande med dem, och typ två minuter senare var ambulansen här!

De kom in till oss och lyssnade på Noels hjärta och lungor, lyste med ficklampa i halsen och kollade syretillförseln i blodet, och allt såg bra ut... Precis när de skulle gå så hostade Noel till, och efter det ljudet så kunde de konstatera att det troligtvis rörde sig om FALSK KRUPP...

Nu har jag googlat lite på det, och det känns väldigt troligt att det är det som det handlar om! Och förhoppningsvis så handlar det om en engångsföreteelse... OM det händer igen så ska vi sätta honom upp och gärna gå ut lite med honom i friska luften.

Nu har vi lagt en massa böcker under sängen så att huvudet hamnar högt, så håll tummarna för att han får sova gott inatt!

Inga kommentarer: