fredag 16 januari 2015

Minisemlor á 4 pp

Smula ner 25 gram jäst (för söta degar) i en bunke.
Värm 2 1/2 dl mellanmjölk till 37 grader, och häll över jästen. Rör runt till jästen är upplöst.
Tillsätt 1/2 dl socker, 1/2 tsk salt och 6 1/2 dl mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg. Tillsätt 50 gram kallt smör skuret i småbitar, och fortsätt arbeta degen tills allt är blandat och degen släpper från kanterna (jag använde en matberedare med degkrokar)...
Strö över lite mjöl över degen, lägg över en bakhandduk och låt degen jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela upp den i 24 delar och rulla till små bollar. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt, lägg över en duk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8 minuter.

Riv 200 gram mandelmassa grovt på ett rivjärn.
Skär av lock på de färdiga bullarna, och gräv ut innanmätet och blanda med mandelmassan. Tillsätt 1 dl mellanmjölk och mixa massan med en stavmixer tills den blir jämn och slät.
Fyll bullarna med mandelmassa-fyllningen.

Vispa 2 1/2 dl Milda visp 20%, och spritsa ut på bullarna. Lägg på locken och pudra över florsocker...

Inga kommentarer: