Sätt ugnen på 200 grader.
Smält 100 g smör på svag värme. Hacka 100 g vit choklad och rör ner i smöret. Låt smälta. Obs: det ska INTE koka. Ställ åt sidan och låt svalna i rumstemperatur.
Smörj en form och bröa med kokosflingor.
Vispa 2 ägg och 1 dl socker poröst. Rör ner 1/2 tsk bakpulver, 1 dl kokosflingor, 1 dl mjöl och smör-/chokladblandningen. Blanda ihop allting snabbt.
Häll smeten i formen och grädda i 200° i ca 15 minuter (tills kakan har fått en fin gyllenbrun färg). Lägg över kakan på ett uppläggningsfat och ställ kallt att svalna.
Rör sedan ihop chokladmoussen: smält 50 g smör och 100 g vit choklad på svag värme. Låt svalna.
Vispa 3 dl grädde.
Vispa samman 3 äggulor med 1/2 dl florsocker. Rör ner grädden och smör-/chokladblandningen så att det blir en fluffig smet. Bred moussen över den kalla bottnen och garnera med färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar