onsdag 24 februari 2010

Nötfärsbiffar i pepparsås

Idag gjorde jag egna biffar för första gången i hela mitt liv, och de blev jättegoda!

Jag rörde ihop 500 g nötfärs, 1 ägg, 1/2 hackad lök, 1 vitlöksklyfta, 3 msk chilisås, 1 tsk salt och lite vitpeppar, och stekte biffarna i margarin (ca 3 minuter på varje sida) i en stekpanna.

När de var klara la jag dem i en ugnsfast form och i stekskyn i stekpannan vispade jag ner 2 dl lätt creme fraiche, 1/2 dl vatten, 1 tsk soja, 1/2 tsk grovmalen svartpeppar och lite salt. Sen hällde jag såsen över biffarna och lät formen stå i ugnen (250°) i ca 10 minuter.

Till detta serverade jag kokt potatis och svart vinbärsgele.

Jättegott!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

vilken husmor du är,känner igen det vet vart det kommer ifrån :-)