fredag 14 augusti 2009

Gratinerad halloumipasta, 4 pers

Hittade det här receptet i nya Buffé-tidningen och det lät så himla gott!
Jag har inte räknat ut pointsen på den än, men det kommer...

250 g pasta, t ex penne
1 liten rödlök
1 liten zucchini
1 halloumiost
1 ask körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (pastasås, 400g)
1 påse färsk spenat (70g)
1 påse riven mozzarella (150g)
olivolja
salt, peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.

Skala, halvera och skär löken tunt.
Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor.
Skär halloumin i cm-stora tärningar.
Dela tomaterna på hälften.

Fräs zucchinin i 1 tsk olja på hög värme i ca 5 minuter.
Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet.
Skala och pressa i vitlöken.
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg det åt sidan.
Stek halloumin i 1 tsk olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.

Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela pastablandningen i en ugnssäker form.
Strö över mozzarellan.
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter.

SMAKLIG MÅLTID!

Uppdatering:
Om man tar 3,5 dl okokt pasta, halloumiost light, riven mager ost (12%) och Icas pastasås med vitlök (390g), så hamnar man på 43 points för hela gratängen.
Om man sedan delar den på 6 personer så blir det 7 points/portion.


1 kommentar:

Lotta sa...

Jag har inte hunnit öppna den tidningen än - men det lät väldigt gott måste jag säga... Härligt med lite sådana små tips!
Lotta