100 g margarin
1 dl socker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt starkt kaffe
2 msk kakao
kokos/strössel till garnering
Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Forma smeten till runda bollar, och rulla i kokos/strössel.
Förvara svalt.
Kokostoscakaka:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyr:
75 g smör
1,5 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 påse kokosflingor (200g)
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop mjöl, kakao, salt och vaniljsocker, och rör ner i smeten.
Tillsätt det smälta smöret, och vispa ihop allt till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper, och grädda i mitten av ugnen i 200° i 15 minuter.
Gör under tiden iordning glasyren:
Lägg samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och värm på medelhög värme medan smöret smälter (obs: rör i kastrullen hela tiden). Låt sedan blandningen koka upp, och därefter sjuda i ca 5 minuter.
När chokladkakan har varit i ugnen i 15 minuter, ta ut den och bred på glasyren.
Grädda kakan i ytterligare 10 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg.
Låt kakan svalna, och skär den sedan i lagom stora rutor.
Njut!!!
1 kommentar:
jag finns här å läser.. men nu är jag på semester ju så jag skriver bara för att tala om att jag är glad att du bloggar igen.. även om det inte är om vikten vilket du gör helt rätt i att skita i just nu.. det gör jag med... det går käpprätt åt skogen med det.. men men.. vi lever å njuter ändå.. stor stor kram från huvudstan...
Skicka en kommentar