tisdag 4 september 2012

Middag

En gång för länge sedan så testade jag att göra blomkålsmos, men jag höll på att spy för att det var så äckligt!
Idag bestämde jag mig för att göra ett nytt försök, och oj vad gott det blev!!!
Jag har tyvärr inga måttangivelser att dela med mig av för jag gjorde det lite på måfå, men så här gjorde jag:

Ta ett blomkålshuvud och bryt loss småbuketter. Lägg dem i en kastrull, täck med vatten, salta och koka dem mjuka i ca 15-20 minuter.
Häll av vattnet, tillsätt en klick smör, en skvätt grädde, en klick Philadelphiaost, salt och vitpeppar.
Mixa till ett slätt mos med en mixerstav!

Jag åt moset tillsammans med två kokta korvar, och det var så himla gott! Visserligen så innehåller Scans wienerkorv 10 gram kolhydrater/100 gram, men jag var så himla sugen på just kokkorv så det fick bli så ändå...

Och jag kom på vad jag gjorde för fel med mitt förra blomkålsmos också - jag kokade blomkålen för kort tid, så att den var nästan rå... Då blev det ju hårda bitar i moset och ingen slät kräm... Och så hade jag nog ingen ost i förra gången heller!

Imorse slängde jag i mig en egenbakad fralla med kokt ägg och majonäs på stående fot, och ikväll så ska jag äta jordgubbar med vispad grädde ;-)

Inga kommentarer: