torsdag 21 augusti 2008

Mamma är frisk från sin cancer:-)

Mamma har haft cellförändringar i underlivet sedan mer än 10 år tillbaka, men de har haft henne under kontroll hela tiden och varje gång det kom nytt har de strålat och skurit bort och haft sig, men vid sista kontrollen upptäckte de att det såg annorlunda ut än tidigare så hon har åkt fram och tillbaka till Göteborg i några vändor och gjort undersökningar och grejer, och sen kom de fram till att hon hade fått cancer i slidöppningen. Puh, jobbigt!!! Men hon fick vård jättesnabbt, opererades och i början på veckan fick hon beskedet från sista provtagningen: operationen lyckades och cancern är borta!!!! 
Precis som jag skrev efter att M hade krockat med ett rådjur, så går det så fort här i livet. Ena dagen är allt som vanligt och nästa dag kan det vara helt annorlunda... Just cancer känns så himla vanligt också - igår var M på vårdcentralen och kollade upp några leverfläckar på ryggen och armarna, och det såg INTE bra ut, utan han fick en remiss till hudmottagningen för vidare kontroll. När han kom hem och slog upp Aftonbladet möttes han av ett stort reportage om hudcancer... Nu har mamma äntligen blivit frisk, och så får man istället gå och våndas över att M kanske har cancer... Faan, livet är ingen dans på rosor, alltså!

Oj, nu luktar det lite misstänkt här, så jag får nog byta blöja på Alva och sen är det dags för jobb och dagis. Ha en bra dag allihopa!

2 kommentarer:

Helen sa...

men usch å fy.. skönt att din mamma mår bra nu.. det måste ha varit ett helvete för er alla att gå igenom.. å nu håller jag tummar å tår att M klarar sig å att det inte är nån fara.. usch cancer är det värsta som finns.. tänker på dig gumman
kram kram

Anonym sa...

Skönt att höra att det gått bra för sin mamma:)Mindre bra om M. Inte roligt sådant där och det är så jobbigt att behöva vänta på att få svar om det är cancer eller inte.
Men vi får hoppas på det bästa:)
Ha det bra
Kram