lördag 12 januari 2008

Viktväktar-müslibullar

25 bullar - 2 POINTS/bulle (utan pålägg)


50 g Jäst
5 dl Vatten
2 msk Rapsolja
1 tsk Salt
5 dl Viktväktarna Müsli Frukt & bär
10-11 dl Vetemjöl
ca 2 msk Müsli att strö över bullarna

Gör så här
1. Rör ut jästen i varmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt.
2. Blanda ner m
üsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen).
3. Arbeta samman till en smidig deg, låt jäsa ca 45 min.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och forma bullarna. Lägg dem på plåt klädd med bakplåts-papper.

5. Pensla bullarna och strö över müslin. Ställ att jäsa ytterligare 30 min.
6. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen 12-15 min.

Inga kommentarer: