måndag 15 september 2008

Muffins med färska bär (12 st=1,5p/muffins.)

Det här receptet hittade jag i senaste numret av Aftonbladets söndagsbilaga (14/9-08), och tänkte att jag skulle dela med mig av. Jag har räknat ut att varje muffins innehåller 1,5p (smeten räcker till 12 muffins) och sen tillkommer lite för grädden som garnering. Om man tar 1 msk vispad vispgrädde tillkommer 1p/muffins och om man istället tar 1 msk vispad 27%-ig mellangrädde tillkommer 0,5 points.

2 ägg (4p)
3/4 dl=60 g strösocker (7,5p)
1 tsk vaniljsocker (0p)
1,5 dl vetemjöl (5,5p)

Garnering: 
vispad grädde och färska bär, t ex blåbär, hallon, röda vinbär och jordgubbar. Lite florsocker.

Sätt ugnen på 180 grader.
Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.
Vispa ägg och socker i ca 10 minuter till en tjock, vit smet. Tillsätt vaniljsockret.
Sikta ner mjölet i en annan skål två gånger, och sikta sedan ner mjölet i äggblandningen. Rör om.
Fördela smeten i formarna och grädda i cirka 12 minuter, tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.
Kontrollera med en provsticka i mitten på muffinsen, och lägg över på ett galler att svalna.
Vispa grädden och klicka den sedan över muffinsen. Toppa med bär och dofta över florsocker.
Servera direkt.

Tips:
Eftersom smeten inte innehåller något fett är hållbarheten ganska kort, och det är bäst att äta upp dem med detsamma...

1 kommentar:

Helen sa...

åh gud så gott det såg ut..
hoppas du får en underbar tisdag.. kram